вторник, 3 юни 2008 г.

Ето го батко!

Вторник, 10 юни на "Маратонката" в 20:30 среща - разбор със семейство Тони, Тонев и Денис Тоневи, пристигнали специално за случая от Монреал.


В уреченият час и в следващите 45 минути на Маратонката се събраха: Биби (с очила и новината, че за втори път е станала леля), Роси, Веско (кой му даде книжка на тоя!), Ети (не я бях виждал с години, а има какво да се види:), както и Цвети (още я обичам), която мина за малко, колкото да се целунем по няколко пъти. Ние с Марина и големия тумбак бяхме първи. По някое време откъм НДК се зададе картинка като от "Мама, татко и аз". Тони и Тонев с усмивки (от онези, американските) бутащи количка, в която малкия Денис държеше жълт балон с Мечо Пух. От пръв поглед станаха ясни две неща:

1. Малкият Денис вече не е малък, а е напълно оформен човек на година и.

2. С тези ангелски руси къдри и бяла кожа, при наличието на кестеняв от главата до петите татко, истинен е само един от двата документа: моята диплома по генетика срещу брачната клетва на Тони... Ако и двете са верни, то Тони е най-естествената и генетично-доминантна блондинка на света:)
Детето стоически издържа, без да издаде звук всички пощипвания, милувки и кривящи се физиономии.

След малко дойде леля му и го подбра заедно с Тони. Останалите на малки групи от по 4-5 човека се отправихме към бирария Bittburger, където Росица беше така любезна да резервира маса "срещу телевизора". Тя всъщност се беше опитала да ангажира и други хора към делото, но забравила да добави адресите им в мейла, който е пратила...

На мястото заварихме Мими, Оги и един червендалест германец с бели засукани като от детска книжка мустаци, който невъзмутимо седеше на масата пред чаша бира и колкото му гласт държи се дереше по мобилен телефон. След като най-накрая разговора приключи, Оги на сносен английски му обясни, че трябва да се маха, което последния направи с шумни възклицания на родния си език - премести се на съседната маса, при други трима дебели германци...


(бой на негри в тунел)

По-късно към групата се присъедини Иван, които компетентно обясни на Марина всичко за раждането , кърменето и отглеждането на потомство. Добре че е той, защото мен хич ме няма в тези работи. Но пък ако искате близнаци, пратете ми мейла си и снимка по бански в цял ръст.

Юли се беше обадил, че ще отсъствапо уважителни причини - командировка във Франция ...

В този състав прекарахме няколко часа в гледане на Швеция:Гърция, общи приказки, разкази на Ети за Хаити (където не е успяла да отиде, но активно се е готвила с курсове по отвличане и изнасилване и много инжекции срещу тропически болести) и Камбоджа (където успяла да отиде но не и се отворил парашута, язък за курсовете...). От време на време Оги възкликваше шумно на немски по повод мача и ако отминем факта, че той не знае дума немски, беше ефектно.

Не успях да убедя Веско да рекламира IT-гиганта Skylark в блога. Може би трябва да му предложа пари.

Към 11ч. ни се доспа и си тръгнахме (с Марина и Ети, която а другата сутрин пътува за Варна)

Тоневи, Раванови и Биби&Брани заминават на море.

Няма коментари: